Održane radionice Konkurentnost i Istraživanje i razvoj u sklopu projekta Compete Plamet

  15.10.2019, 13:31h   •     RA Admin

U ponedjeljak 14. listopada 2019. g. i u utorak 15. listopada 2019.g. s početkom u 10:00 sati u Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije, na adresi Velimira Škorpika 6, Šibenik održane su radionice u okviru projekta Compete Plamet.

Radionice je vodio stručnjak na projektu, g.Zrinski Pelajić.

Na prvoj radionici „Konkurentnost i Istraživanje“ koja se održala u ponedjeljak,  cilj je sudionike upoznati s važnošću konkurentnosti malih i srednjih poduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu.

Radionica je namjenjena članovima Mreže znanja, a polaznici su upoznati s tim što je konkurentnost, zašto je važna konkurentnost za mikroekonomiju, kao i za makroekonomiju, te koji faktori utječu na povećanje konkurentnosti, odnosno, koje su koristi od rasta konkurentnosti za tvrtke na mikrorazini, kao i za makrorazinu.

Na drugoj radionici „Razvoj i inovacije“  koja se održala u utorak, a također je namijenjana članovima Mreže znanja, sudionici su se upoznali s relevantnim temama na području istraživanja, razvoja i inovacija.

Cilj ove radionice u prvom dijelu je opisati značaj i utjecaj inovacija na ekonomski razvoj, a u drugom dijelu radionice je opisana povezanost istraživanja i razvoja u društvu i u konkurentoj ekonomiji, odnosno zašto je bitno inovirati i koristiti I&R da bi se postao konkurentan i opstao na tržištu.

Obje radionice provode se u okviru projekta Compete Plamet koji je financiran iz programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. – 2020 , a njegova ukupna vrijednost je 1 603 369,21 €.

Projekt za Šibensko- kninsku županiju provodi Razvojna agencija Šibensko kninske županije (JURA ŠKŽ), nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke (HERAG), a partner na projektu je, uz JURA ŠKŽ i Općina Posušje u BIH. Projektom se nabavlja 7 CNC strojeva za obradne centre u BIH i RH, uspostavlja se mreža znanja dionika iz javnog privatnog, obrazovnog i istraživačkog sektora iz prekograničnih regija na području sektora metala i plastike iz obje države te se provode edukacijske aktivnosti kao što su radionice, konferencije i seminari. 

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja