Održana prezentacija na temu održivog razvoja i digitalne tranzicije

  19.05.2022, 08:27h   •     RA Admin

Prezentacijom za čelnike općina, gradova i županije, u srijedu je u ABC-u završio trodnevni ciklus radionice na temu održivog razvoja i digitalne tranzicije koju je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizirala u suradnji s CroTechHub-om u sklopu projekta Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj – II.faza“. 

Tijekom same radionice, sudionici su upoznati s izazovima strateškog planiranja u novom financijskom okviru (2021.-2027.) te s načinima na koje se aspekti održivosti i tehnološko-digitalne tranzicije mogu integrirati u razvojne projekte županije, gradova i općina te analizirati mogućnosti primjene primjera dobrih praksi odnosno projekata koji obuhvaćaju primjenu koncepata umjetne inteligencije, kružne i nisko ugljične ekonomije, poljoprivrede i sl.

Radionicu je vodio Emil Perić iz CroTechHub, stručnjak za digitalizaciju i održivi razvoj, dok su na samoj radionici prisustvovali čelnici jedinica lokalne područne i regionalne samouprave s područja Šibensko-kninske županije. 

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je radionicu organizirala kao jednu od redovnih informativno-edukativnih aktivnosti koje provodi u sklopu projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji - II faza" kojemu je ciljem povećanje korištenja sredstava EU fondova u županiji te što bolja informiranost i pripremljenost dionika regionalne i lokalne samouprave za povlačenje EU sredstava, odnosno realizaciju projekata u našoj županiji.

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja