Održan sastanak s predstavnicima JLP(R)S Šibensko-kninske županije

  19.12.2019, 12:59h   •     RA Admin

U okviru projekta „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – II faza“, dana 18.12.2019. godine u prostorijama Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko-kninske županije održan je sastanak s predstavnicima gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije s ciljem redovnog informiranja predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave JLP(R)S. Ovakva okupljanja jedno su od redovnih informativnih aktivnosti koju Javna ustanova razvojna agencija organizira u sklopu provedbe projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji-II faza".

Sastanak je otvorila ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur, koja je sve prisutne podsjetila na aktivnosti  agencije, te naglasila da agencija želi biti partner svim gradovima i općinama te njihovim javno-pravnim tijelima u županiji i pomoći im u pripremi njihovih projekata.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Upravnih odjela Šibensko-kninske županije, kao i predstavnici općina i gradova s područja Šibensko-kninske županije.

Na sastanku su predstavnicima Jedinica lokalne samouprave s područja Šibensko-kninske županije prezentirani otvoreni  natječaji i novosti za 2019. godinu, za Operativne programe tekućeg financijskog razdoblja, 2014. - 2020.: OP Konkurentnost i kohezija, OP Učinkoviti ljudski potencijali i OP Ruralni razvoj te je ujedno predstavljen i projekt Tehničke pomoći u Šibensko-kninskoj županiji-II faza“ koji je nastavak uspješno provedenog projekta „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji“.  Time se želi pravovremeno informirati i potaknuti općine i gradove na korištenje mogućnosti koje im se pružaju u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova kako bi zadovoljili potrebe specifične njihovom području. 

Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije dobila je oko 13,9 mil. kuna za provedbu aktivnosti Tehničke pomoći za pripremu i provedbu projekata te jačanje kapaciteta JLP(R)S i regionalnog koordinatora JURA ŠKŽ za adekvatno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova na svom području. Sve aktivnosti projekta "Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji- II faza" imaju za cilj povećanje korištenja sredstava EU fondova u županiji te što bolju informiranost i pripremljenost dionika regionalne i lokalne samouprave za povlačenje EU sredstava, odnosno realizaciju projekata u našoj županiji. 

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja