Održan prvi dan konferencije „Održive inovacije u plavom sektoru“

  19.05.2022, 15:27h   •     RA Admin

U  ABC-u, je u četvrtak u organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije održan prvi dan dvodnevne konferencije „Održive inovacije u plavom sektoru“ kojim se obilježava Europski dan mora. 

Panel pod nazivom „Intelektualno vlasništvo i inovacije s naglaskom na sektor Plavog rasta“ je okupio zanimljive sugovornike iz HAMAG BICRO-a, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, HGK, Veleučilišta u Šibeniku, Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku i startup tvrtke „Future Power Generators“ koja razvija inovaciju s kojom uskoro planira izlazak na tržište. 

Zaštita intelektualnog vlasništva i inovacije koje traže put do tržišta su i bile okosnica panel diskusije tijekom koje se moglo čuti o situaciji po pitanju zaštite intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj, ali i Europi. Tako je jedan od sudionika Mario Poljičanin, stručnjak za marketing iz tvrtke Future Power Generators govorio o razvoju inovativnih baterijskih sustava u nautici koje njegova tvrtka razvija i s kojima uskoro izlazi na tržište. Prisutni su mogli čuti i kakve su mogućnosti za financiranje inovacijskih projekata iz fondova Europske unije, ali i drugih raspoloživih izvora. 
  
Nakon panel diskusije uslijedila je radionica „Intelektualno vlasništvo i zaštita prava u plavom sektoru“ koju je vodio iskusni predavač Zrinski Pelajić. 

U petak je na rasporedu novi panel gdje će tema inovacija biti usmjerena na obnovljive izvore energije.

Dvodnevnu konferenciju, Razvojna agencija Šibensko-kninske županije organizira u sklopu projekata SHIPMENTT+ „Zaštita intelektualnog vlasništva i transfer tehnologije u sektoru zelene mobilnosti na moru“ koji se financira iz transnacionalnog programa Europske unije ADRION te „Europe Direct Šibensko-kninske županije“.

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja