Održan 5. sastanak Upravnog odbora projekta TAKE IT SLOW

  22.07.2022, 17:05h   •     RA Admin

U organizaciji projektnog partnera Regije Abruzzo, u Vastu, 20. i 21. srpnja, uspješno je održan u hibridnom formatu (online i uživo) 5. sastanak Upravnog odbora projekta TAKE IT SLOW.

Sastanak je bio važna prilika za raspravu o provedbi aktivnosti u središtu projekta:

• Pametni akcijski planovi;
• Pristupačnost pilot područja;
• Tematsko znanstveno istraživanje i mjere ispitivanja;
• Prekogranična platforma;
• Marketinške aktivnosti – promocija i brendiranje Jadranske regije.

Kroz sam projekt razvit će se učinkovit turistički okvir za upravljanje, marketing i promociju te će se omogućiti prijenos metodologija i znanja akterima na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

U sljedećim razdobljima partneri će se uključiti u provedbu projektnih aktivnosti u vezi s projektnim pilot područjima, implementaciju zelenog certifikata/eko oznake za mala i srednja poduzeća, proizvode i usluge, promotivnu kampanju i brendiranje za Jadransku regiju te planirano studijsko putovanje u baskijski kulinarski centar te konferenciju o pametnom turizmu u regiji Marche.

Projekt „TAKE IT SLOW“ osmišljen je s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u sklopu projekta uspostavlja, odnosno oprema muzej na otvorenom „Murterske vedute“ na području Općine Murter-Kornati.

Nositelj projekta „TAKE IT SLOW“ je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu uz Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije su i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, Autonomna regija Friuli Venezia Giulia, Regije Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo i Molise, Konzorcij javnog teatra Puglia i pridruženi partner Regija Puglia.

Ukupan proračun projekta „TAKE IT SLOW“  koji je prijavljen i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 iznosi 3.764.695,71 €, od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na raspolaganju je 287.481,00 €. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. i traje do 31.12. 2022. godine.

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja