Održana konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“

  21.04.2017, 15:11h   •     RA Admin

Jučer je u Gradskoj vijećnici u Šibeniku u organizaciji Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije održana konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“.

Konferencija je ujedno i završno događanje projekta „CODE Aquaculture – Suradnja za razvoj marikulture“ kojeg Razvojna agencija ŠKŽ provodi u partnerstvu s tvrtkom CroNoMar d.o.o. iz Šibenika i institutom NOFIMA AS iz Norveške.

U okviru projekta koji je financiran iz Programa Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda, izrađena je studija „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji“ koja predstavlja podlogu za planiranje razvoja marikulture u Šibensko-kninskoj županiji kao i za poslovnu suradnju između hrvatskih i norveških partnera.

Na konferenciji je rezultate studije predstavio Tomi Haramina iz tvrtke „Zelena infrastruktura“ d.o.o., a o stanju u marikulturi, izazovima pred kojima se Šibensko-kninska županija i Hrvatska nalaze te o potencijalima za razvoj istraživanjima koji se provode u svijetu govorili su brojni predstavnici javnog i privatnog sektora marikulture s lokalne i nacionalne razine kroz 4 panel diskusije.

S posebnim zanimanjem se pratilo izlaganje Bjorna-Steinar Saethera, predstavnika norveškog instituta Nofima AS koji je u detaljnoj prezentaciji govorio o norveškim iskustvima, te poslovni panel na kojem su govorili predstavnici uzgajivača i ugostitelja iz županije.    

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja