Održana 2. radionica Mreže znanja u sklopu projekta COMPETE PLAMET

  12.09.2018, 12:58h   •     RA Admin

Druga radionica Mreže znanja za područje Šibensko-kninske županije u sklopu projekta COMPETE PLAMET održana je u prostorijama JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, 12. rujna 2018. godine.

Jedan od važnih ciljeva projekta je okupiti predstavnike poduzetnika, javnog sektora, srednjoškolskih i visokoškolskih obrazovnih institucija i predstavnike istraživanja i razvoja u Mrežu znanja, koja ima za cilj raditi na uklanjanju prepreka većoj konkurentnosti poduzetnika i zajednički definirati aktivnosti koje će voditi povećanju konkurentnosti poduzeća u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji i Zapadnohercegovačkoj županiji. Navedene aktivnosti definirati će se Akcijskim planom Mreže znanja koji će biti rezultat provedbe ukupno 3 radionice strateškog i akcijskog planiranja.

Nakon aktivnosti pokretanja Mreže znanja koja je održana 8. ožujka 2018. godine, te Prve radionice koja je održana 11.srpnja, na danas održanoj Drugoj radionici obrađene su 2 tematske cjeline:  1) Strateški ciljevi u sektoru metala i plastike i 2) Mjere i aktivnosti za povećanje konkurentnosti u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županijiNa radionici je bilo 28 polaznika, predstavnici poduzetnika iz Šibensko-kninske županije iz sektora prerade metala i plastike, predstavnici obrazovnih institucija, znanstvenog sektora i potpornih institucija, te partneri iz Županije Zapadnohercegovačke.

Projekt Compete Plamet se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

Projekt provodi Projekt provodi JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG u suradnji sa partnerima Razvojnom agencijom Šibensko kninske Županije i Općinom Posušje

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja