Nova web stranica: Cikloturizam u Hrvatskoj

  10.01.2018, 09:55h   •     RA Admin

Na novoj web stranici www.cikloturizam.hr moći ćete pratiti rad Koordinacijskog tijela i aktivnosti njegovih članica. Biti će dostupne informacije o EuroVelo i međunarodnim biciklističkim rutama u Hrvatskoj, provedenim, aktualnim i budućim projektima koji doprinose razvoju cikloturističke ponude, informacije o događanjima vezanim za biciklizam i cikloturizam, javnim pozivima o mogućnostima financiranja  projekata namijenjenih razvoju biciklističke i cikloturističke infrastrukture i ponude te razne druge teme.

Novom web stranicom želi se omogućiti pristup svim zainteresiranim korisnicima diljem Hrvatske i izvan nje te omogućiti i pozvati ih na aktivnu komunikaciju i suradnju s Koordinacijskim tijelom i županijskim predstavnicima u njemu kroz slanje konkretnih prijedloga i informacija s terena, kao  i razmjenu iskustava u području cikloturizma u hrvatskim odredištima.

Osnivanje Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske omogućilo je pristupanje u članstvo ECF (Europske biciklističke federacije) koja je nositelj projekta EuroVelo, mreže europskih biciklističkih ruta koje povezuju zemlje Europske unije. Potpisivanjem Ugovora s ECF – Europskom biciklističkom federacijom, Koordinacijsko tijelo je preuzelo prava i obveze u pogledu upravljanja EuroVelo rutama.

S obzirom da Hrvatskom prolaze četiri EuroVelo rute, EV6 – Dunavska ruta, EV8 – Mediteranska ruta, EV9 – Baltic-Adriatic i EV13 – Tragom Željezne zavjese, jedna od osnovnih zadaća Koordinacijskog tijela je, uz definiranje nacionalne mreže cikloturističkih pravaca na bazi postojećih županijskih i lokalnih ruta, integracija na europsku mrežu biciklističkih ruta te rad na njihovom unapređenju. 

Nova web stranica: Cikloturizam u Hrvatskoj

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja