Ministrica Vučković u Šibensko-kninskoj županiji sa županom, poljoprivrednicima i ribarima

  28.10.2019, 14:59h   •     RA Admin

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak, 28. listopada 2019., tijekom posjete Šibenskoj-kninskoj županiji otvorila 1. međunarodnu konferenciju o kršu te sudjelovala na panelu na temu stanja na području krških županija i važnosti krša kao generatora razvoja ruralnih područja. 

Ministrica Vučković u panelu je predstavila mjere kojima Ministarstvo poljoprivrede brine o razvoju krša i aktivaciji krških površina, istaknuvši značajan doprinos Mjere 13 za plaćanja u područjima s različitim ograničenjima, a u kojima je prisutan problem odljeva stanovništva, gdje je potrebno uložiti više napora da bi se održala poljoprivredna proizvodnja u skladu s ciljem očuvanja vrijednosti krša.

Najveći broj korisnika nalazi se u Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a od 2015. godine vidljiv je porast broja korisnika ove mjere kao i površina zemljišta, pri čemu je vrijednost ukupne potpore 1,4  milijarde kuna.

U nastavku posjeta ministrica se sastala sa županom Goranom Paukom i suradnicima s kojima je razgovarala o aktualnim temama  nakon čega je posjetila ribarsku luku Tribunj i ribarsku zadrugu Adria. Ta je luka od posebne namjene od državnog značaja, pa se tom prilikom razgovaralo o otvorenim pitanjima održivosti ribarske luke i sanacija otpada iz mora te mogućnosti financiranja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja