Europe Direct organizira tjedan europske hrane!

  06.05.2022, 14:00h   •     RA Admin

Svaki dan objavljuje se po jedan tradicionalni recept iz EU države

 

Diljem Europe svake se godine 9. svibnja tradicionalno slavi Dan Europe. Zašto je važan baš taj datum?

Vratimo se malo u prošlost. Francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman, 9. svibnja 1950. godine, iznio je prijedlog novog uređenja Europe temeljenog na gospodarskoj solidarnosti, slobodi, ljudskim pravima i dostojanstvu što su i današnja načela na kojima počiva EU. Datum izlaganja Schumanove deklaracije smatra se danom rođenja Europske unije. Robert Schuman kasnije je postao i prvi predsjednik Europskog parlamenta.

Europe Direct Šibensko-kninske županije tim povodom ove godine u suradnji s food blogericom iz Šibenika, Ninom Mrvicom s bloga Bakeme, organizira tjedan europske hrane. Svaki dan, od 9. svibnja do 13. svibnja objavljuje se po jedan novi tradicionalni recept iz europske kuhinje. Ako tražite nove kulinarske ideje, nadahnuće ili recepte ovo je prava prilika za naučiti nešto novo i jesti ukusno. Svi recepti biti će popraćeni slikama i uputama za pripremu uz poneku zanimljivost vezano za EU zemlju iz koje recept dolazi.

- Kuhajmo i učimo europskim vrijednostima istovremeno. Pripremili smo za vas i nagradne igre, kvizove, razne zanimljivosti i ostalo. Sretan vam Dan Europe! - poručuju iz Europe Directa.

Pratite Instagram i Facebook profil Europe Directa Šibensko-kninske županije ili na Instagram profilu Bake_me_by_nina.

Europe Direct organizira tjedan europske hrane!

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja