Dobiveno dodatno sufinanciranje 13 milijuna kuna vrijednih projekata energetske obnove Domova za starije i nemoćne osobe Šibenik i Knin!

  16.10.2019, 13:53h   •     RA Admin

Jučer su na tvrđavi Barone s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisani značajni Ugovori o dodatnom bespovratnom sufinanciranju projekata energetske obnove Domova za starije i nemoćne osobe u Šibeniku i Kninu u iznosu preko 5,5 milijuna kuna.

Projektom Energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom Šibenik ukupne vrijednosti 9,4 milijuna kuna planira se energetska sanacija ovojnice i krovišta zgrade, zamjena stolarije te zamjena energenta za grijanje iz ekstra lakog lož ulja u prirodni plin, dok projekt Energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin ukupne vrijednosti 4,1 milijun kuna predviđa energetsku sanaciju ovojnice i krovišta zgrade te zamjenu postojeće stolarije energetski učinkovitijom.

Naime, Razvojna agencija Šibensko-kninske županije od samih početaka je uključena u oba projekta kroz funkciju tehničke pomoći te je u suradnji s ravnateljima Domova pripremala, a ujedno trenutno i provodi navedene projekte.

Prijavom na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Razvojna agencija je već u 12. mjesecu prošle godine osigurala 40% sredstava za financiranje ovih značajnih infrastrukturnih projekata, a sada je prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurala dodatnih 42% sredstava i na taj način smanjila sufinanciranje Šibensko-kninske županije na 18% ukupne vrijednosti projekata.

Osiguranje ovog dodatnog sufinanciranja je izuzetno važno za Šibensko-kninsku županiju jer se rasterećenjem proračuna otvara mogućnost za realizaciju novih projekata energetske obnove javnih objekata na području Šibensko-kninske županije.
 

 

Copyright © 2012-2020   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja