26.05.2022, 18:05h   •     RA Admin

Dan otvorenih vrata u sklopu aktivnosti EU projekta 'ARS MECHANICA za nove kompetencije' održat će se u Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku u srijedu, 1.lipnja od 9 do 13 sati! Pozvani su svi učenici osmih razreda kao i nezaposlene osobe koje imaju želju za doškolovanjem, a ovo je idealna prilika za razgledati školu, čuti iskustva učenika i upoznati se s ponuđenim smjerovima obrazovanja.

Učenici i svi zainteresirani će od 9 do 13 sati moći razgledati školu, čuti iskustva polaznika škole iz prve ruke, tražiti odgovore na sva pitanja, a uz stručno vodstvo pogledat će uratke učenika škole iz područja svakog zanimanja za koji se mogu školovati u školi te će se moći i sami okušati u pojedinim strojarskim tehnologijama. Nezaposlene osobe također imaju priliku saznati sve mogućnosti i opcije dodatnog obrazovanja i stjecanja novih prekvalifikacija koje će im olakšati ulazak u poslovni svijet.

U sklopu događanja u 9 sati održat će se i panel rasprava 'ZGRABI' na kojoj će sudjelovati šibensko-kninski župan Marko Jelić, a uz voditeljicu projekta Mirjanu Škugor, ravnatelja škole Zorana Živkovića, poduzetnike partnere projekta iz tvrtki Ivanal i Gambi, govorit će o trenutnom stanju na tržištu rada, ali i ukazati na širok spektar mogućnosti koje pojedinac ima kad postane meštar od zanata.

Ovo događanje se organizira u sklopu projekta 'ARS MECHANICA za nove kompetencije', vrijednosti preko 30 milijuna kuna financiranog iz  Europskog socijalnog fonda za koji Razvojna agencija Šibensko-kninske županije pruža tehničku pomoć u provedbi projekta. Projektom će se osnažiti kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika, učenika i odraslih polaznika Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u podsektoru strojarstva za Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju u skladu s potrebama tržišta rada regije, te će se uspostaviti suradnja s ustanovama za strukovno obrazovanje u RH i EU, Visokim učilištima i gospodarskim sektorom regije, ali i šire. 

Dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke škole

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja