1. Sajam poduzetništva Šibensko-kninske županije održan u Adriatic Business Centru!

  24.05.2022, 14:07h   •     RA Admin

U ABC-u su se danas na prvom županijskom sajmu poduzetništva predstavile sve poduzetničke potporne institucije u županiji, komore te uspješni poduzetnici i gospodarstvenici! Cilj je bio upoznati poduzetnike sa institucionalnom podrškom na području naše županije, predstaviti im najnovije financijske instrumente i programe i omogućiti umrežavanje te potaknuti suradnju na svim razinama.

Uz Razvojnu agenciju ŠKŽ koja djeluje putem nekoliko organizacijskih cjelina - i kao Regionalni koordinator i putem Adriatic Business Centra, Europe Direct Centra i udruge Emedea od kojih je svaka usmjerena na specifičnu kategoriju korisnika (javno pravne organizacije, gospodarski subjekti udruge ali i sami građani županije), svoje usluge i djelovanje predstavili su i predstavnici Lokalne razvojne agencije Matica u Kninu, HGK, HOK-a, Trokut-a, Alutech-a i Podi Šibenik te sam grad Drniš sa svojim poduzetničkim zonama.   

O financijskoj podršci malom gospodarstvu govorili su uz župana Marka Jelića, predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Ureda Europske investicijske banke u Zagrebu, HAMAG-BICRO- a u Šibeniku te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik.

Svoj poslovanje kao primjere dobre poslovne prakse predstavile su tvrtke Oblak beton d.o.o., Capax d.o.o., Vinarija Testament i IMPOL-TLM d.o.o.

Cijelo događanje odvilo se u zajedničkoj organizaciji Šibensko-kninske županije i Razvojne agencije ŠKŽ, bilo je otvorenog tipa te izvrsna prilika za informiranje o uslugama koje pružaju poduzetničke potporne institucije, o bespovratnim potporama iz različitih izvora financiranja te za poslovne susrete. Planira se da se ovakvi susreti održavaju svake godine. 

 

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja