Ministarstvo turizma objavilo rezultate natječaja 'Konkuretnost turističkog gospodarstva'

  05.07.2017, 09:54h   •     RA Admin

Prijavitelji, odnosno subjekti malog gospodarstva, OPG-i, te privatni iznajmljivači mogli su se ovisno o uvjetima, natjecati na 8 različitih mjera s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva, unapređenja ponude malih obiteljskih hotela, obiteljskog smještaja, razvoja posebnih oblika turizma, te podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma.

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s ciljem informiranja i što kvalitetnije pripreme poduzetnika za ovaj natječaj, održala je u ožujku informativnu radionicu na kojoj je 20-ak zainteresiranih i potencijalnih prijavitelja upoznato s uvjetima natječaja, kriterijima odabira, te načinom pripreme projektnih prijedloga.

Nakon navedene radionice, agencija je održala i 10-ak individualnih savjetovanja za poduzetnike koji su većinom imali spremnu dokumentaciju za prijavu na natječaj.

Rezultati natječaja koji su objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva turizma, pokazuju izvrsne rezultate upravo poduzetnika u turizmu s područja Šibensko-kninske županije. Naime, naši su poduzetnici u turizmu, njih ukupno 39,  uspjeli povući čak 1.469.000,00 kuna bespovratnih sredstava. 

Dokaz je to da se naporan rad odjela za poduzetništvo u Razvojnoj agenciji kroz informiranje i savjetodavnu potporu prijaviteljima s područja županije višestruko isplatio, budući da se radi o porastu broja pozitivno ocjenjenih projekata za 95 %, odnosno iskorištenih sredstava za 41,25 % više u odnosu na isti natječaj prošle godine.

Uskoro se očekuje i službena objava poduzetničkog natječaja E-impuls, s kojega se po prvim informacijama iz Ministarstva gospodarstva, također očekuju izvrsni rezultati naših poduzetnika.

Do kraja godine, osim aktivnih i vrlo povoljnih kreditnih linija HAMAG BICRO-a i HBOR-a, poduzetnicima će najinteresantniji biti natječaji iz Strukturnih fondova; Kompetentnost MSP, Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela, te vjerojatno novi ciklus E-impulsa, a koji su po 'Indikativnom planu objava' predviđeni za jesen.

Javna ustanova Razvojna agencija će svakako nastaviti s informiranjem i potporom našim poduzetnicima, a većinu novosti vezanih uz poduzetništvo, aktivne, te natječaje u najavi, možete pratiti na mrežnim stranicama agencije. 

 

Copyright © 2012-2018   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja